شناسه : 2414
امروز سه شنبه 1395/05/19 - 10:19
نویسنده : mozafari
طرح‌های مقطعی برای مقابله با پوشاک نامتعارف؛

نقش اتحادیه های صنفی در مقابله با عرضه لباس‌های نامناسب چیست؟/ اولتیماتوم پلیس به متخلفان

با آغاز فصل گرما شاهد فعالیت یک افراد سودجو در بازار تولید و عرضه پوشاک نامتعارف هستیم که عمدتا برخورد پلیس با این تعداد واحدهای صنفی در این فصل افزایش پیدا می‌کند، در این بین اتحادیه های صنفی نیز در مقابله با عرضه پوشاک نامناسب نقش موثری دارند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج اصناف و بازاریان کشور به نقل از رازق، حجاب، حصار و حریم عفت زن و سنگر محکمی است که راه ورود فساد و هرزگی‌ها را سد می‌کند و به زن شخصیت و احترام می‌بخشد.

در جامعه‌ای که زنانش با حجاب صحیح و پوشش کامل رفت و آمد کنند، جوانان هم با خاطری آرام به کار خود مشغول می‌شوند و دور از هر گونه تحریک بی‌جا و خیال خام، در زمان مناسب، با رضایت و خرسندی به تشکیل خانواده علاقمند می‌گردند و ازدواج می‌کنند.

بر همین اساس قانون گذار در قانون اساسی ما نیز به دلیل بافت دینی و مذهبی کشورمان به این مسئله پرداخته شده است.

گرچه شاید برخی از زنان و دختران کشورمان از وجود چنین قانونی آگاهی نداشته و معتقدند این مسئله یک موضوع کاملاً شخصی ست اما با دقت و مطالعه قانون اساسی کشورمان به خوبی می توان به رکن قانونی این موضوع پی برد.

 

** قانون در مورد رعایت حجاب در جامعه چه می گوید؟

 

به موجب تبصره ماده 638 قانون مجازات اسلامی هرکس علناً در انظار عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید علاوه بر کیفر عمل به حبس از 10 روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم می گردد و در صورتیکه مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمی باشد ولی عفت عمومی را جریحه دار می نماید ، فقط به حبس از 10 روز تا دو ماه یا تا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد و زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از 10 روز تا دوماه یا از 50 هزار تا پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.

برخلاف گمان برخی از مردم به خصوص زنان و دختران، از دیدگاه قانون برهنه بودن چه تمام چه بخشی از موی سر و یا هر بخش دیگر از بدن بی حجابی محسوب می شود و ما عنوان مجرمانه ای تحت نام “بد حجابی ” نداریم .

پیش از وضع ماده 638 قانون مجازات اسلامی در سال 1375 ، ماده قانونی جرم عدم رعایت حجاب شرعی "ماده چهار قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و مجازات فروشندگان لباسهائی که استفاده از آنها در ملاعام خلاف شرع است یا عفت عمومی را جریحه دار کند ـ مصوب 1365 ” بود؛ برابر این ماده "کسانیکه در انظار عمومی وضع پوشیدن لباس و آرایش آنان خلاف شرع و یا موجب ترویج فساد و یا هتک عفت عمومی باشد توقیف و خارج از نوبت در دادگاه صالح محاکمه و حسب مورد به یکی از مجازات های مذکور در ماده 2 محکوم می گردند."

 

**تذکر پلیس به بیش از 9 هزار واحد عرضه کننده پوشاک نامتعارف

 

در همین رابطه سردار هلالی درباره تولید و عرضه «پوشاک نامتعارف اعم از زنانه و مردانه» در برخی از فروشگاه‌ها، اظهارداشت: برابر قانون مصوب سال 65،  لباس‌هایی که دارای علایم مشخصه گروه‌های ضداسلام یا انقلاب هستند در صورت تولید، توزیع، فروش و استفاده در ملاء عام جرم شناخته شده و مجازات‌هایی را برای متخلفان در نظر گرفته شده است. 

وی با اشاره به موضع قانون در این رابطه، افزود: تعطیلی محل کسب برای فروشنده از مدت سه تا شش ماه و جریمه نقدی بین 500 هزار تا یک میلیون ریال و همچنین برای وارد و یا تولید کنندگان پوشاک‌های نامتعارف مجازات‌هایی در نظر گرفته شده است. 

رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا خاطرنشان کرد: به استناد این قانون، ضوابط و مقرراتی برای واحدهای صنفی تولید و عرضه کننده پوشاک اتخاذ و مصادیق آن به سازمان‌های صنفی مربوط از جمله اتحادیه‌های پوشاک در سراسر کشور اعلام شده است.   هلالی به تدوین تقویم نظارت‌های رسته‌ای بر واحدهای صنفی در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: عرضه و تولید کنندگان پوشاک یکی از رسته‌های فعال هستند که پس از ابلاغ ممنوعیت‌های مربوطه از سوی اتحادیه به واحدهای صنفی، نظارت اولیه از سوی بازرسان انجام و در صورت مشاهده تولید و عرضه پوشاک نامتعارف، تذکرات لازم به واحدهای صنفی ارائه و در صورت تکرار تخلف مراتب به پلیس اعلام و برخوردهای لازم صورت می‌گیرد.   این مقام ارشد انتظامی با اشاره به اجرای طرح نظارت رسته‌ای و فعالان حوزه پوشاک در سراسر کشور از سوی این پلیس در خرداد سال جاری، خاطرنشان کرد: طرح مذکور کلیه فعالان حوزه پوشاک را شامل شده و تا پایان تابستان ادامه دارد؛ طرح نظارت بر فعالان پوشاک از برنامه‌های مستمر پلیس نظارت بر اماکن عمومی بوده و در تقویم این پلیس وجود دارد.     وی گفت: در سه ماهه نخست امسال، بیش از 2 هزار و 8 فقره بازدیدهای مشترک از واحدهای صنفی تولید و عرضه پوشاک از سوی بازرسان اتحادیه و ناجا انجام که قریب به 9 هزار و 500 فقره تذکر به واحدهای متخلف داده شده است.   هلالی خاطرنشان کرد: ثبت تذکر در پرونده مالک واحد صنفی متخلف که اقدام به اصلاح فرایند تخلف کرده، مرحله اول کار و در صورت تکرار تخلف، نسبت به اعمال قانون و تعطیلی محل کسب برابر قانون اقدام می شود.   رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا اشاره کرد: با آغاز فصل گرما شاهد فعالیت یک سری افراد سودجو در بازار تولید و عرضه البسه نامتعارف هستیم که عمدتا برخورد پلیس با این تعداد واحدهای صنفی در این فصل افزایش پیدا می‌کند.   وی تاکید کرد: در صورتی که برخی از فعالان حوزه اقتصادی و صنفی کشور در راستای تولید و واردات البسه نامتعارف به واسطه سودجویی‌ها، تخلفاتی را مرتکب شوند، پلیس قاطعانه با متخلفان برخورد می‌کند.   این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: علایم مشخصه گروه‌های ضداسلام یا انقلاب، تصاویر مبتذل که عفت عمومی را خدشه دار می کند، نوشته‌های لاتین که خیلی از افراد از معنای آن بی‌اطلاع هستند و نیز نشان و پرچم کشورهای بیگانه از شاخصه‌های پوشاک نامتعارف به شمار می‌آید.   رئیس پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا هشدار داد:با توجه به ابلاغیه‌های صورت گرفته، تولید کنندگان و فروشندگان برای ممانعت از ترویج فرهنگ بیگانه از عرضه و تولید پوشاک نامتعارف خودداری کنند.   سردار هلالی از عموم مردم و کسبه خواست کرد تا همکاری‌های لازم را با ناظران پلیس نظارت بر اماکن عمومی داشته باشند.

 

** معرفی متخلفان به مقامات قضایی

 

همچنین ابوالقاسم شیرازی رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک هم در مورد فروش برخی پوشاک که از نظر ظاهری با ایراد همراه است، بیان کرد: این اتفاق بسیار اندک است اما به دلیل اینکه ناهنجاری است در سطح وسیع‌تری به چشم می‌آید و در این خصوص نیز برنامه‌هایی در نظر گرفته شده و تصمیمات اجرایی نیز اتخاذ شده است.

وی ادامه داد: در برهه زمانی حاضر هجمه ناهنجاری به اوج خود رسیده است؛ بنابراین ابتدا با اطلاع‌رسانی و هشدار این مسئله را مد نظر قرار می‌دهیم و پس از آن از طریق معاونت نظارت بر اماکن با برخی از واحدهایی که عامل عرضه هستند، برخورد می‌شود.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پوشاک در مورد برخی از عاملان عرضه پوشاک ناهنجار، خاطرنشان کرد: برخی از عاملان عرضه از نظر مالی مشکلاتی دارند یا جوان‌هایی هستند که مغازه‌هایی را با قیمت بالا اجاره کرده و در مورد قیمت‌های بالای واحدهای تجاری موجود در بازار هم نظارتی وجود ندارد و این افراد مجبورند به منظور درآمدزایی و پرداخت اجاره‌های خود و نیز پرداخت مالیات‌های بی حساب و کتاب به سمت فروش لباس‌هایی بروند که برخی از مردم نسبت به خرید آن اقدام می‌کنند.

شیرازی افزود: با این حال مسئله مذکور دلیل موجهی نیست و ما با واحدهای عرضه کننده پوشاک ناهنجار برخورد می‌کنیم. پس از انجام تمام برنامه‌های ایجابی، پوشاک عرضه شده با دستور مقام قضایی جمع‌آوری می‌شود و برخوردهای لازم صورت می‌گیرد. علاوه بر این، متخلفان به مقامات قضایی معرفی خواهند شد.

وی با تاکید بر اینکه تا زمان تغییر رویکرد تقاضا در زمینه خرید پوشاک ناهنجار شاهد تحول اساسی در این زمینه نیستیم، بیان کرد: اگر رویکرد تقاضا تغییر نکند، عرضه پوشاک ناهنجار به واحدهای زیرزمینی و شوهای پوشاک می‌رود و با قیمت بیشتر به دست متقاضیان می‌رسد.

 

** وجود لباس های نامتعارف در ویترین مغازه ها اشاعه منکر است

 

در همین رابطه حجت الاسلام حامد شاه بیگی فعال فرهنگی ، حجاب و عفاف را عامل پیشرفت جامعه عنوان کرد و گفت: غرب می خواهد واقعه اندولس را در کشورهای اسلامی بخصوص ایران اجرا کند تا باعث فروپاشی بنیان خانواده شوند.

وی، گسترش فرهنگ عفاف و حجاب را وظیفه ای همگانی عنوان کرد و گفت: اگر هدف گذاری و سیاست گذاری ها در سطح کلان درست و دقیق صورت بگیرد و توسط نهاد های فرهنگی و امنیتی با حساسیت دنبال شود، الگو های اسلامی در سطح جامعه محقق خواهد شد.

این فعال فرهنگی با اشاره به نبود الگوی مناسب در طراحی لباس های اسلامی، گفت: تاثیر منفی فیلم ها و سریال های تلویزیون و رسانه های اجتماعی و ماهواره ها باعث شده تا الگوی اسلامی  جای خود را به الگو های غربی بدهد و هیچ تلاشی برای معرفی و ارائه الگوهای ایرانی اسلامی در رسانه های جمعی نشده است.

حجت الاسلام شاه بیگی با اشاره به وجود لباس های نامتعارف در ویترین های مغازه ها گفت: متاسفانه وجود لباس های نامتعارف در ویترین مغازه ها اشاعه منکر در  جامعه است.

وی خاطر نشان کرد: در واقع ما باید نمادی از اسلام در جهان باشیم و الگو های خود را به جامعه جهانی معرفی کنیم، ولی متاسفانه الگو قرار دادن بانوان صدر اسلام همانند حضرت فاطمه زهرا(س) را به کلام بسنده کرده ایم و الگو های غربی را وارد محیط جامعه و خانواده ها می کنیم.

حجت السلام شاه بیگی، خواستار توجه بیشتر به عفاف و حجاب در جامعه شد و تصریح کرد: ما نباید عرصه مبارزه با استکبار و تهاجم فرهنگی را رها کنیم، بلکه باید با تفکر و درک فلسفه حجاب، در صحنه مبارزه جنگ نرم آماده باشیم.

این کارشناس حوزوی با اشاره به لزوم خلاقیت در ارائه فرهنگ عفاف و حجاب، ادامه داد: روحانیون ، طلاب و تمام اقشار فرهنگی جامعه باید حجاب را در قالب های هنری به جوانان و مردم معرفی کنند، زیرا امروزه رسانه ها و طیف های فرهنگی حرف اول برای تاثیر گذاری در جامعه را می زنند.

وی تاثیر ارتباط  نامحرم در جامعه  را اساس بنیان خانواده عنوان کرد و افزود: امروزه در جامعه اجتماعی، جامعه نمایش زنان برای مردان شده است، از جلوه گری های زنان در برابر چشمان نامحرمان گرفته تا گفتگوهای کاری، که این گونه موارد دچار قیاس و سرانجام تفرقه افکنی ها در بنیان خانواده می شود و پایه های یک زندگی را سست می کند که زمینه ی آسیب های اجتماعی و افزایش آمار طلاق می شود.

وی عزم راسخ مسئولین و مراجعه ذیربط برای جلوگیری از ناهنجاری ها را خواستار شد و گفت: با قانون گذاری نمایندگان مجلس و اقدام توسط نیروهای انتظامی و طلایه داران امر به معروف و نهی از منکر، زمینه جمع شدن این مانکن ها و تابلو ها در شهرها باید اجرا شود.

 

**نقش اتحادیه های صنفی در مقابله با عرضه پوشاک نامناسب

 

به هر حال باید توجه کرد در حالی مدل های نامتعارف وارد بازار شده که نگرانی خانواده ها را به همراه داشته است چرا که از بی هویتی جوانانشان ناراحت هستند، براین اساس مسئولان نیز نسبت به این مساله حساس شده اند به گونه ای که چندی پیش «عباس جعفری دولت آبادی » دادستان عمومی و انقلاب تهران با اشاره به نگرانی مردم متدین که گاه از انتخاب مناسب برای خرید یک مانتو یا لباس مناسب محروم هستند و ضمن تأکید بر این که اتحادیه های صنفی باید به وظیفه ذاتی خود عمل کنند و به لحاظ مشکلات پیش آمده ناشی از عدم نظارت آن ها بر واحدهای صنفی، از مردم عذرخواهی کنند، نسبت به عرضه این مدل ها انتقاد کرد.

جعفری دولت آبادی اظهار داشت: چرا در جمهوری اسلامی لباس هایی عرضه شود که ترویج کننده فساد، انحراف باشد و اتحادیه ها از مقابله با آن ها اظهار عجز کنند.

دولت آبادی همچنین عرضه البسه منقوش به علائم گروه های فاسد و منحرف را مطابق واحد صنف مجرمانه دانست و گفت: عرضه پوشاک معضلی است که مردم متدین را به گلایه وا داشته و برخی افراد سودجو در این عرصه دخالت دارند.

وی نقش اتحادیه های صنفی را در سه حوزه پیشگیری، انجام وظیفه ذاتی و درخواست حمایت قضایی، تبیین کرد و افزود: اتحادیه صنفی ویترین اصلی است و مردم تمام مشکلات صنوف را به عهده آنان می دانند لذا اتحادیه ها باید در حوزه پیشگیری مقتدرانه عمل کنند و ضمن تقویت نظارت خود بر واحدهای صنفی نسبت به پلمپ واحدهای متخلف اقدام کنند.

به هر صورت یک بار دیگر باید تاکید کرد که برخی از کارشناسان معتقد هستند که پوشاک یکی از ابزار و نمادهای فرهنگی هر کشوری به شمار می رود و در این راستا نیاز است تا مسئولان فرهنگی کشور در خط مقدم حرکت کرده و ضمن نظارت مستمر ، طرح های زیبا، جذاب، به روز و جوان پسند را عرضه کنند تا شهروندان با آگاهی دست به انتخاب زده و بدانند که فلان پوشاک نماد چه فرهنگی است در آن صورت هر جوانی به فرهنگ سرزمین خود علاقمند شده و هرگز حاضر نیست فرهنگ سایر ملل را برگزیند چه رسد به اینکه لباسی بر تن کند که نمی داند چه مطالبی آن هم مطالب خارج از عرف، برآن حک شده است.

انتهای پیام/

دیدگاه

افزودن دیدگاه جدید

About text formats

CAPTCHA
لطفا به این سوال برای جلوگیری از ارسال اسپم پاسخ دهید.